La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern Balear fa un informe desfavorable sobre les prospeccions sísmiques al Golf de Lleó.

Deixa un comentari

8 Abril 2013 per aturemprospeccions

La Comissió Balear de Medi Ambient (CMAIB) ha emès un informe desfavorable sobre les prospeccions sísmiques al golf de Lleó-davant les costes de Catalunya i Balears. Aquest informe és preceptiu, però no vinculant. Al novembre del 2011 ja va informar negativament sobre el primer estudi que es presentar,  en considerar insuficient l’estudi d’impacte ambiental del projecte.

La plataforma Aturem les Prospeccions a la Costa Catalana ha fet també al·legacions en contra d’aquest projecte amb arguments similars al del govern balear:

– Conseqüències greus, i en alguns casos irreversibles i fins i tot letals, a la fauna marina i als recursos pesquers del mediterrani per la contaminació acústica produïda per les ones utilitzades en les prospeccions sísmiques 2D amb canons d’aire.
– Afectació a les diferents espècies de cetacis i espècies catalogades de la zona, que requereixen de protecció estricta segons la normativa ambiental europea.
– La contaminació ambiental greu que es produiria si explotessin les bosses d’hidrocarburs trobades i l’afectació directa, no només de l’ecosistema marí, sinó també del turisme.

La plataforma Aturem les Prospeccions demanarà per escrit al govern de la Generalitat de Catalunya una còpia de l’informe que ha emès al respecte d’aquest projecte que afecta de ple la fauna marina i els recursos pesquers de la costa catalana gironina.

 

foto

Deixa un comentari

Categories

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 26 subscriptors