Un Institut de recerca noruec, “Institute of Marine Research”, va fer un extens estudi a l’estiu del 2009 sobre les afectacions a la pesca de les prospeccions sísmiques

Deixa un comentari

6 Mai 2013 per aturemprospeccions

Un Institut de recerca noruec, “Institute of Marine Research”, va fer un extens estudi a l’estiu del 2009 sobre les afectacions de les captures pesqueres després de realitzar unes prospeccions sísmiques a la zona.

L’informe conclou que l’activitat sísmica reduïa i augmentava alhora les captures de peix. El so produït per l’activitat sísmica incrementa captures per alguna espècies i en reduïa d’altres.

L’estudi va representar en el seu temps, un dels més amplis i seriosos realitzats. L’estudi conclou que hi ha clares evidències que els peixos reaccionen i són sensibles  davant els canons d’aire comprimit, de manera que s’estressen, causant moviments més ràpids de les pesqueries. Això explica, per exemple, perquè es capturava més halibut nòrdic en xarxes, i en  canvi la pesca de palangre va disminuir.

L’estudi es va realitzar en una àrea aproximada de 15×85 quilòmetres i el treball de camp es va iniciar 12 dies abans de l’inici de les prospeccions i 25 dies després que finalitzessin.

En general les pesqueries en palangre foren més perjudicades que les de xarxa.
Per altra banda, els anàlisis del contingut de l’estómac dels peixos mostrejats no mostraren canvis que poguessin ser atribuïts a l’activitat sísmica, ni canvis en la distribució del plàncton.

Els resultats d’aquesta investigació divergeix d’altres estudis que sí van detectar reduccions significatives en les captures. En aquests casos l’àrea afectada era molt menor i per tant les pesqueries estaven exposades a una elevada, intensa i contínua agressió sísmica.

 Més informació a: http://imr.no

Imatge

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 27 other followers

%d bloggers like this: