Demanem l’aturada immediata dels projectes d’hidrocarburs al mediterrani

Deixa un comentari

5 febrer 2014 per aturemprospeccions

La plataforma Aturem les prospeccions a la costa catalana ha presentat al·legacions al nou projecte de recerca d’hidrocarburs al mediterrani. Les entitats que formen part d’aquesta plataforma demanen la paralització immediata de tots els projectes d’hidrocarburs que amenacen els importants ecosistemes naturals del mediterrani i l’economia.

Fins ara es coneixen tres  projectes de recerca d’hidrocarburs (gas i petroli) que planen sobre el nord del mediterrani, als quals diverses entitats catalanes a l’any 2012 van presentar al·legacions. A les campanyes de prospeccions de Repsol, Capricorn Spain Limited i Seabird Exploration, s’uneix un nou projecte anomenat Campanya sísmica 2D en áreas libres del Mediterráneo Noroccidental-mar Balear de l’empresa Spectrum, que afecta en el seu conjunt la costa mediterrània des del Golf de Lleó fins al golf de València i tot l’arxipèlag balear. Aquest nou projecte es superposa en bona part en les àrees dels altres tres projectes i a més amplia l’àrea en una segona fase cap al sud de les Illes Balears.

La posició de les entitats que han presentat al·legacions, i de bona part de la ciutadania, és que

aquests tipus d’estudis malmeten els recursos naturals i, alhora, comprometen la salut de les persones i el benestar de la nostra societat. Cal avançar cap sistemes energètics sostenibles tot començant a treballar en una transició cap a un model on els recursos es destinin a les activitats essencials.

Entitats que donen suport:  Associació de Naturalistes de Girona (ANG), Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), Ecologistes de Catalunya, Ecologistes en Acció, GOB Mallorca, GOB Menorca, GEN-GOB Eivissa, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), Institució Alt Empordanesa per a l’Estudi i Defensa de la Natura (IAEDEN) – Salvem l’Empordà, Institució de Ponent per a la conservació i l’estudi de l’Entorn Natural (IPCENA), Projecte NINAM, Repsol Mata, Sublímits diving i Vall del Ges.

Imatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 27 other followers

%d bloggers like this: