MENORQUINS PEL TERRITORI convoca una manifestació anti petroli a Maó pel dimecres 2 agost.

Deixa un comentari

31 Agost 2015 per aturemprospeccions

Les amenaces de grans prospeccions per a buscar petroli al voltant de les illes segueixen plenament vigents. Aquest pròxim dimecres, dia 2, hi ha convocada una manifestació a les 19:00h a l’Esplanada de Maó a la qual és important assistir.

Tres projectes s’estan tramitant actualment davant el govern central, amb l’objectiu d’aconseguir autoritzacions per a dur a terme unes activitats que serien enormement negatives per al nostre entorn marí.

Les companyies Repsol, Schlumberg i Spectrum van presentant les corresponents documentacions i fan avançar els tràmits per poder realitzar tant les problemàtiques prospeccions sonores per tot el mar que ens envolta, com posteriorment, dur endevant perforacions de recerca de petroli.

Els aspectes tant ambientals com econòmics que impliquen aquestes iniciatives, fan que no sembli tenir massa sentit, des d’una perspectiva d’un govern que defensi els interessos generals, tramitar projectes d’aquest estil.

Ambientals, perquè la distància que recorren les potentíssimes ones sonores que s’usen per a prospectar (un dispar cada 10 segons, les 24 hores del dia, durant mesos i mesos) no deixaria un racó del mar sense afectar. Econòmiques perquè el maltractament del medi marí i els vessaments accidentals que sempre rodegen les extraccions de petroli no són compatibles amb un dels pilars econòmics de tot l’estat, com és el turisme de litoral.

El govern central, sota la persona del Ministre Soria, ha manifestat vàries vegades que la justificació està en reduir la dependència energètica de l’exterior, que representa una factura enorme. Això, que podria ser un argument de pes, no resulta en absolut creïble quan prové d’un govern que impedeix el desenvolupament de les energies renovables.

Si el govern treballés per als interessos de la ciutadania, no només permetria, sinó que fomentaria la implantació adequada de les energies renovables perquè, a més de reduir la dependència exterior, també permetrien disminuir de manera molt significativa les emissions de contaminació a l’atmósfera.

La paralització de les energies renovables que s’ha fet a l’estat espanyol fa empegueir davant la resta d’Europa i del món. Inversions ja fetes s’han vist seriosament afectades pel canvi de condicions a posteriori, generant una inseguretat jurídica enorme i provocant la presentació de nombrosos contenciosos davant tribunals internacionals.

Continuar apostant per les energies fòssils és un sense sentit en un món on el canvi climàtic ja s’està fent evident. A més, el desenvolupament de les energies més netes està identificat com una de les maneres importants de poder generar llocs de feina.

Des del GOB creim que els tres projectes presentats per cercar petroli al nostre voltant no responen més que a interessos molt concrets de les respectives companyies, però com qui mos ha de defensar no ho fa, és del tot necessari participar en els actes de protesta ciutadana. El col·lectiu Menorquins pel Territori ha convocat una manifestació sobre aquesta qüestió pel pròxim dimecres, dia 2, a les 19 h, a la plaça Esplanada de Maó, que mereix tot el suport.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 27 other followers

%d bloggers like this: